Belépés
Belga : Az a baj
... és
aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj!
Libát töm a mama, az a baj!
De miért? -teszi föl a kérdést, az a baj!
Ha frissen iszom a tejet, az a baj!
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj!
Kiveszem a spájzból, az a baj!
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj!
Azt mondod, sokat szívok, az a baj!
Az a baj, hogy semmi közöd ho...
Az a baj!
...
és aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj.
Libát töm a mama, az a baj.
De miért? - teszi föl a kérdést, az a baj.

Ha frissen iszom a tejet, az a baj.
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj.
Kiveszem a spájzból, az a baj.
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj.

Azt mondod, sokat szívok, az a baj.
Az a baj, hogy s...
Az a baj.......
...
és aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj.
Libát töm a mama, az a baj.
De miért? - teszi föl a kérdést, az a baj.

Ha frissen iszom a tejet, az a baj.
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj.
Kiveszem a spájzból, az a baj.
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj.

Azt mondod, sokat szívok, az a baj.
Az a baj, hogy s...
Karácsonyi leves receptek
... lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom.
Elkészítés: 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. ...
Karácsonyi édességek
... cipóba osztom, és lisztezett deszkán, a tetejét belisztezve, konyharuhával betakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. A diótöltelékhez a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, az összevágott birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A má...
Hideg tejes italok
Hideg tejes italok

Tejes tea

1 liter tej, 2 teafilter, fél mk citromhéj (KOTÁNYI). A tejet felforralom , beleteszem a teát, a szárított citromhéjat, majd 10 percig - negyed óráig állni hagyom. Édesítve hidegen, melegen egyaránt finom.


Afrikai tej

1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, c...
Gríztorta
... búzadara
-7-8 evőkanál kristálycukor
-5 dkg kakó
-10-15 dkg lekvár
-1 csomag vanília ízű pudingpor



Elkészítés:

1.
Fél liter tejet felforralom, belekevrem a bútadarát, a cukrot, a kakaót, és addig főzöm, amíg sűrű masszává nem válik. Ezután vízzel kiöblített jénai tálba öntöm.

2.
Ha kihűlt a tejbedara, a tet...
Barna meggyes
... vanillincukor
cukor ízlés szerint
sok-sok magozott meggy (befőtt, fagyasztott, friss)

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját kikverem a liszttel, cukorral, kakaóval, vanillinnel. A tejet felforralom. A tojásfehárjét kemény habbá verem.
A felforrt tejbe belekeverem a kikevert krémet és felfőzöm vele, csomómentesre keverem. Hagyom picit hülni, ezután a tojásfe...
Kókuszlikőr
...

Hozzávalók:

4 dl finomszesz,
50-60 dkg cukor,
1,5 l tej,
10 dkg kókuszreszelék,
2 csomag vaniliáscukor.

El...
Recept
... ételek
Hozzávalók: - 2 tojás
- 2 ek. keményítő
- ízlés szerint édesítőszer
- 3 ek. őrölt mák
- fagyasztott vagy friss meggy
- 0,5 dl tej
Elkészítés: A tejet felforralom, és addig a tojás sárgáját elkeverem a keményítővel, és az édesítőszerrel (a tejbe is lehet tenni). Majd leveszem a tűzről a tejet, és hozzákeverem a többit. Vissza kell tenni a t...
Paradicsomos pulykaragu
... vaj
1 mk. só
frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma felaprítva vagy lereszelve
20 dkg polenta (kukoricadara)
1 ek. sózott medvehagyma

A vizet és a tejet felforralom egy nagy fazékban, majd belekeverem a vajat, a fokhagymát és a borsot. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a kukoricadarát és továbbra is folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Ha túl...
Parfék, Fagylaltok...........
... csokoládé
3 dl tejszín, fél liter tej, egy rúd vanília
1.5 dl Ír Whisky, pl: Bushmills

A 7 tojássárgáját kikeverem a cukorral. Vízfürdő felett megolvasztom a csokoládét, majd felforralom a tejszínt a fél liter tejjel, és a vaníliarúddal.
Ha langyosra hűlt, kiveszem a vaníliarudat, szép fokozatosan összekeverem a cukros tojássárgájával. Leszűröm, és utána ...
Parfék - Fagylaltok....
... csokoládé
3 dl tejszín, fél liter tej, egy rúd vanília
1.5 dl Ír Whisky, pl: Bushmills

A 7 tojássárgáját kikeverem a cukorral. Vízfürdő felett megolvasztom a csokoládét, majd felforralom a tejszínt a fél liter tejjel, és a vaníliarúddal.
Ha langyosra hűlt, kiveszem a vaníliarudat, szép fokozatosan összekeverem a cukros tojássárgájával. Leszűröm, és utána ...
Ki kér egy italt?Hm?
... EGGNOG

HV:6 dl tej-1 vaníliarúd-6 tojássárga-20 dkg cuki-1,5-1,5 dl rum,konyak-Tetjére:2 dl
tejszín-2 ek.porcuki-szerecsendió
A tejhez adom a vaníliát majd felforralom aztán 15 percre lefedve félre teszem. Ezután kiveszem belőle a rudat és újra melegítem. Összekeverem a tojikat a cukival majd apránként hozzáadom a meleg tejet. Majd visszatéve a tűzre pá...
Kapucíner bomba
... sütőpapírral együtt szorosan feltekerem, és hűlni hagyom.

Közben elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.

Ha kihűlt, habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.

A pis...
prósza
... tej,
2 ek cukor,só,
reszelt citromhéj,
1 cs. vaniliás cukor,
2 dkg élesztő,
10 dkg porcukor,
10 dkg zsír
1 db tojás
elkészités
a tejet felforralom és 1/2dl -t kiveszek és abban megfuttatom az élesztőt és 2 ek.cukrot is teszek bele.A többi tejet ,liszttet,és a kovászt jól kikeverem.2 óráig pihentetem.Majd a többi belevalót is ...
Karibi tejberizs-egy kis nyári
... krémet pedig poharakba kanalazom. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe. A következő kör a tejberizsé: a tejet, kókusztejet, a cukrot és a felhasított vaníliarúd kikapart belsejét a rúddal együtt felforralom. Amikor felforrt, a vaníliarudat kikapom belőle, helyébe kerül a rizs. Folyamatos kavargatás mellett (és a folyamatos alatt tényleg folyamatost értek, nem nézegetünk közben e-maileket, mi...
Kolkatai történet 31.
... felébredt.

- Bhaktinak hívják ezt a pici gyönyörűséget?

Prakash megsimogatta a baba fejét - Igen, Bhakti! Én adhattam neki nevet. Ringatnád egy kicsit, amíg felforralom a tejet?

- Tehéntejet iszik?

- Persze. Tudod, Az édesanyánk kórházban van.

- S van tehenetek?

- Ganga, neki is én adtam nevet, nem a miénk. ...
Eggnog
... tojássárga
20 dkg cuki
1,5-1,5 dl rum, konyak
Tetejére:
2 dl tejszín
2 ek.porcuki
szerecsendió

Elkészítés:
A tejhez adom a vaníliát majd felforralom aztán 15 percre lefedve félre teszem. Ezután kiveszem belőle a rudat és újra melegítem. Összekeverem a tojikat a cukival majd apránként hozzáadom a meleg tejet. Majd visszatéve a tűzre pár...
Kapucíner bomba
... sütőpapírral együtt szorosan feltekerem, és hűlni hagyom.
Közben elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom. Ha kihűlt, habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
A piskótát kigöngyölöm és ...
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: finomra darált, forrásban lévő, lisztes tejfölt, petrezselyemzöld felét, habja elfő, tetejét belisztezve, duplájára kelesztem, darált dióhoz, reszelt almával, összevágott birsalmasajttal, tejet felforralom, szárított citromhéjat, tojásfehárjét kemény, felforrt tejbe, kikevert krémet, tojás sárgáját, nagy fazékban, cukros tojássárgájával, tejhez adom, vaníliát majd, cukival majd, meleg tejet, többi tejet, cukros-pudingos tejet, puha margarinnal, többi belevalót, felhasított vaníliarúd, rúddal együtt, vaníliarudat kikapom, folyamatos alatt, pici gyönyörűséget, baba fejét, édesanyánk kórházban, piskótát kigöngyölöm, petrezselyemzöld, húsleveskockákat, birsalmasajttal, tojássárgájával, kókuszreszelék, édesítőszerrel, diótöltelékhez, megtisztított, kukoricadarát, csomómentesen, vaníliarúddal, fertőtlenítem, tojássárgáját, vanillincukor, gyönyörűséget, kristálycukor, csomómentesre, vaniliáscukor, tojásfehárjét, konyharuhával, vaníliarudat, szerecsendió, összekeverem, szívlapáttal, megolvasztom, sütőpapírral,
© 2013 TVN.HU Kft.